Tratament Balnear

Program funcționare Băi Reci

Perioada Estivală 1 Mai – 30 Septembrie
Luni- Duminica 08:00 – 18:00
Telefon: 0241748594

Mai multe

Complexul "Vraja Mării"

Adresa: Str. Ion Movilă, Nr. 23, Eforie Sud, Jud. Constanța
Telefon Recepție Sanatoriu: 0241.747.916 / 0725.353.891
Email : receptie@complexvrajamarii.ro
Website : www.complexvrajamarii.ro

Mai multe

Secția de Recuperare Medicală Fizică și Balneologie Eforie Sud

Adresa: Strada Republicii, Nr. 7, Eforie Sud, judetul Constanța, România
Telefon: 0241749445
Website: www.sotrm.ro
E-mail: recuperare.eforiesud@yahoo.com

Mai multe

Băile Reci – Atracția principală a stațiunii o reprezintă „Băile Reci” cu nămolul de Techirghiol. Nămolul sapropelic, cu o consistenţă păstoasă, bogat în coloizi minerali şi organici, cu o mare capacitate hidro şi termopexică, are calităţi ce îl situează pe primele locuri din Europa din punct de vedere al eficacităţii terapeutice, acţionând atât prin factorii săi fizici cât şi prin componentele sale chimice, aşa cum demonstrează studiile de absorbţie cu izotopi radioactivi. Zeci de afecţiuni îşi găsesc vindecarea datorită tratamentelor care au la bază mâlul din această zonă. „Strămoşii” nămolului sapropelic sunt alga Cladofora şi crustaceul Artemia salina, care, prin degradare, produc o substanţă neagră ca păcura şi cu proprietăţi de excepţie. Nămolul, folosit în toate bazele de tratament existente pe litoral, este natural, extras de pe fundul lacului ce se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 100 de hectare. Stratul de mâl negru, a cărui grosime depăşeşte o jumătate de metru, are o consistenţă păstoasă, fiind foarte bogat în coloizi minerali şi organici, cu o mare capacitate hidro şi termopexică, adică înmagazinează uşor căldura.

Din punct de vedere al eficacităţii terapeutice şi al impactului factorilor fizici, dar şi al componentelor chimice, nămolul sapropelic de Techirghiol se situează pe primele locuri în Europa. Pentru conservarea şi refacerea pe cale naturală, acesta se scurge înapoi în lac, printr-o reţea specială, după ce este folosit în bazele de tratament.

Indicaţii terapeutice. Tratamentul afecţiunilor reumatice, atât al celor inflamatorii, cât şi degenerative, primează în serviciile de balneofizioterapie de pe Litoral. Afecţiunile reumatismale beneficiază de remedii complexe, cu efecte termice, mecanice, chimice, imunostimulatorii şi de reechilibrare neurovegetativă. Tratamentele sunt minuţios structurate pe cele trei scopuri principale ale terapiei – profilactic, curativ şi recuperator, adresându-se mai multor afecţiuni precum: reumatismale de tip inflamator, reumatismale degenerative, sechele posttraumatice (ale muşchilor, pielii şi osului) şi ale sistemului nervos central şi periferic (de la nevralgii la hemiplegii, hemipareze, scleroză multiplă şi Parkinson). De asemenea, pot fi ameliorate boli ginecologice (anexite, cervicite, metrite, sterilitate secundară, tulburări funcţionale), dermatologice (psoriazis, sindrom seboreic, alergodermii), vasculare periferice (ischemie, insuficienţă circulatorie), dar şi alte afecţiuni asociate.

Complexul de recuperare medicală Vraja Mării – a pornit de la ideea valorificarii din plin a factorilor sanogeni specifici zonei, namolul și apa de Techirghiol, ca un plus adus procedurilor medicale de specialitate consacrate sau inovative. Baza de tratament s-a concentrat de la bun început pe oferirea de servicii medicale de calitate superioară, având la baza tehnica medicală de ultimă generație, personal medical de specialitate pregătit la standarde de actualitate și terapii eficiente. Baza de tratament este modernă și nouă, toate echipamentele fiind achiziționate pe parcursul ultimilor 5 ani. Bazinul acoperit, cu apă de Techirghiol, dispune inclusiv de bicicletă subacvatică, pe lîngă sistemul de înot contra curent. În cadrul procedurilor/ tratamentelor se folosesc nămolul și apa de Techirghiol, precum și apa de mare. Complexul mai dispune de restaurant cu terasă, ambele având disponibile 130 de locuri. Meniurile servite aici pot fi prestabilite sau pot fi personalizate în funcție de solicitările sau necesitățile fiecărui pacient/client. Pentru timpul liber, sanatoriul dispune de piscina interioara în aer liber, precum și de o grădină cu alei și bănci pentru repaus și relaxare. De asemenea, pune la dispoziția oaspeților săli de conferințe cu aparatură de proiecție și conexiune la internet.

Secția de Recuperare Medicală Fizică și Balneologie Eforie Sud – în cadrul căruia se pot trata: Afectiuni Reumatologice – reumatism denenerativ (artroze, spondiloze), inflamator (Spondilita anchilozanta, Artrita reumatoida, LES etc.), abarticular (tendinite, bursite, epicondilite, periartrite, sinovite etc.). Afectiuni posttraumatice (fracturi, entorse, luxatii, algoneurodistrofii etc.). Pacienții pot face tratamente de recuperare în urma afecțiunilor neurologice – pareze/plegii sechelare, neurastenia, pareze radiculare, sechele poliomielita, polineuropatii dar și recuperări ale afecțiunilor neurochirurgicale – HD vertebrale (operate/neoperate), discopatii, etc.

Mai puteți fi interesat și de..

Translate »
Sari la conținut