CLIMĂ

Temperaturile zonei sunt mult moderate de prezența mării, imens rezervor al inerției termice, domolind astfel căldura excesivă din timpul verii si ridicând temperatura medie in timpul iernii. Astfel, temperatura medie anuala este de 11,1° C.

Precipitațiile atmosferice sunt sub nivelul de 398 litri/mp de apa pe an, ceea ce face din acest ținut zona cea mai puțin ploioasă a țării. Orientarea catre răsărit asigură o medie de 300 de ore de soare pe luna vară si 2189 ore de soare anual, deci cu mult peste limita localităților din Europa, situate la aceeași altitudine.

Atmosfera este intens aerosolizata, cu aeroioni negativi, benefici pentru sănătate. Apa Mării Negre are o concentrație de 15,5 grame la litru de săruri minerale. Marea este completată de o plajă generoasă, lipsită complet de maree, ceea ce menține in bune condiții nisipul fin de pe plajă și de pe fundul mării.

Lipsa stâncilor si a unei faune marine primejdioase (rechini, pești periculoși) face din litoralul Eforiei un loc ideal pentru practicarea turismului. Temperatura apei mării are o medie de +20°C vara si de – 0,9° C iarna.

Mai puteți fi interesat și de..

Translate »
Sari la conținut