AGREMENT

Festivalul Pescarilor, în faţa Cazinoului din Eforie Sud. În cadrul festivalului au loc expoziţii cu degustare şi concursuri de gătit, în cadrul evenimentului „Peştele în tradiţia gastronomică”. Turiştii şi locuitorii pot degusta gratuit produse tradiţionale din peşte provenit din Marea Neagră. De asemenea, sunt organizate concursuri, câştigătorii primind diplome onorifice pentru categoriile „Ambasador culinar al Mării Negre”, „Ambasador al Festivalului Pescarilor Eforie” şi „Ambasador al pescuitului la Marea Neagră“. Festivalul are și o componentă artistică, artişti consacraţi din toate zonele de divertisment făcând spectacol pe scenele teatrelor de vară din Eforie Sud și Nord.

Baza de scufundări din Eforie Sud există pentru cei pasionați de scubadiving, care oferă spațiu dedicat pentru echipament, fișet personal cu cheie pentru păstrarea valorilor, grup sanitar cu apă curentă și chiar conexiune internet wireless. Prețurile cursurilor sunt destul de accesibile turiștilor dornici de scufundări, cărora li se vor oferi informații teoretice și abia apoi vor trece la partea interesantă propriu-zisă. Antrenorii bine pregătiți oferă și cursuri ce au ca finalitate diplome recunoscute internațional. Desigur pentru aceasta este necesară o pregatire mai îndelungată ce începe în lunile februarie-martie cu o bază solidă de teorie.

Eforie Aqua Park din Eforie Nord este primul parc acvatic destinat stațiunilor din sudul litoralului, completând astfel necesarul de agrement al întregii zone. Cu o capacitate de peste 3000 de locuri și cu facilități similar parcurilor acvatice europene, Eforie Aqua Park se definește ca fiind unica și principala atracție turistică ce are dotări destinate tuturor categoriilor de vârstă. Parcul este supravegheat de salvamari și beneficiază de echipe de prim ajutor și de urgență. Buna dispoziție este întreținută de o echipă de specialiști, zilnic organizându-se spectacole și petreceri interactive pentru copii și adulți, cu invitați speciali, oameni de cultură și cântăreți celebri.

Herghelia de la Mangalia (3 km distanţă la nord de municipiul Mangalia) este un loc care nu trebuie ocolit de turişti. Aici se află un centru hipic unde pot fi admirate frumoasele exemplare de cai arabi şi pur-sânge arabi. Herghelia este nu doar un punct de atracţie turistică, dar şi centru de agrement, dispunând de un hipodrom care permite iniţierea în arta echitaţiei. Herghelia a fost înființată în 1926 și este cea mai mare din sud-estul Europei fiind populată numai de cai de rasa: pursânge arab, semigrei și cațiva ponei. Complexul dispune de un hipodrom de trap și galop bine amenajat, iar în incinta unității se practică echitația, se pot efectua plimbări de agrement – călare sau cu trasura – de-a lungul Mării Negre.

Festivalul Eforie Colorat este un festival plin de culoare și creativitate ce se desfășoară anual în orașul Eforie, pe malul Mării Negre. Acest eveniment adună artiști, artizani și iubitori ai culturii locale pentru a sărbători diversitatea și frumusețea acestui loc minunat. Cu activități variate precum expoziții de artă, ateliere interactive, spectacole de teatru și concerte live, festivalul oferă o experiență captivantă pentru toți participanții. Atmosfera este plină de energie pozitivă și inspirație, îmbinând tradițiile locale cu influențe moderne pentru a crea un eveniment memorabil pentru toți cei implicați.

Festivalul Național de Folclor „Cânt și Joc pe Plai Dobrogean” este un eveniment cultural remarcabil, desfășurat în Eforie Sud. În perioada principală, 26 – 30 iunie, și apoi într-o retrospectivă începând cu 1 iulie până pe 3 septembrie, pe faleza pitorească, se desfășoară spectacole ce aduc în prim-plan tradițiile autentice. În plus, festivalul include un segment special dedicat copiilor și tinerilor interpreți. Locul de desfășurare, Parcul Cazino, devine scena magică a dansurilor și cântecelor populare în fiecare seară. Acest eveniment oferă o incursiune captivantă în bogata cultură a Dobrogei și este o ocazie unică de a experimenta frumusețea tradițiilor locale.

Grădina de Vară din Eforie Nord devine un veritabil sanctuar pentru pasionații de film și natură. Transformându-se într-un cinema în aer liber în serile calde de vară, acest loc oferă o experiență unică de divertisment sub cerul liber și printre frumusețile naturii. Spectatorii se pot relaxa în aer liber, sub stele, în timp ce se bucură de proiecții de filme de calitate. Atmosfera este plină de farmec și magie, iar împrejurimile pitorești completează perfect cadrele de pe ecran. Este o oază de relaxare și divertisment care aduce împreună comunitatea și vizitatorii într-un mod inedit și memorabil.

Teatrul de Vară din Eforie Nord este o destinație de neuitat pentru iubitorii de cultură și divertisment. Aici, spectacolele și concertele cu artiști de talie internațională transformă serile de vară în experiențe memorabile. Publicul este captivat de performanțele live ale artiștilor momentului, fie că sunt concerte de muzică pop, rock sau spectacole de teatru și dans. Atmosfera este incendiară și plină de entuziasm, iar amfiteatrul în aer liber adaugă un farmec aparte evenimentelor. Teatrul de Vară devine astfel un loc de întâlnire al pasionaților de artă și muzică, oferind momente de bucurie și încântare.

Baza de scufundări Eforie Sud
Marea Neagră
Eforie Aqua Park din Eforie Nord
Herghelia de la Mangalia

Mai puteți fi interesat și de..

Translate »
Sari la conținut