AGREMENT

Festivalul Pescarilor, în faţa Cazinoului din Eforie Sud. În cadrul festivalului au loc expoziţii cu degustare şi concursuri de gătit, în cadrul evenimentului „Peştele în tradiţia gastronomică”. Turiştii şi locuitorii pot degusta gratuit produse tradiţionale din peşte provenit din Marea Neagră. De asemenea, sunt organizate concursuri, câştigătorii primind diplome onorifice pentru categoriile „Ambasador culinar al Mării Negre”, „Ambasador al Festivalului Pescarilor Eforie” şi „Ambasador al pescuitului la Marea Neagră“. Festivalul are și o componentă artistică, artişti consacraţi din toate zonele de divertisment făcând spectacol pe scenele teatrelor de vară din Eforie Sud și Nord.

Baza de scufundări din Eforie Sud există pentru cei pasionați de scubadiving, care oferă spațiu dedicat pentru echipament, fișet personal cu cheie pentru păstrarea valorilor, grup sanitar cu apă curentă și chiar conexiune internet wireless. Prețurile cursurilor sunt destul de accesibile turiștilor dornici de scufundări, cărora li se vor oferi informații teoretice și abia apoi vor trece la partea interesantă propriu-zisă. Antrenorii bine pregătiți oferă și cursuri ce au ca finalitate diplome recunoscute internațional. Desigur pentru aceasta este necesară o pregatire mai îndelungată ce începe în lunile februarie-martie cu o bază solidă de teorie.

Eforie Aqua Park din Eforie Nord este primul parc acvatic destinat stațiunilor din sudul litoralului, completând astfel necesarul de agrement al întregii zone. Cu o capacitate de peste 3000 de locuri și cu facilități similar parcurilor acvatice europene, Eforie Aqua Park se definește ca fiind unica și principala atracție turistică ce are dotări destinate tuturor categoriilor de vârstă. Parcul este supravegheat de salvamari și beneficiază de echipe de prim ajutor și de urgență. Buna dispoziție este întreținută de o echipă de specialiști, zilnic organizându-se spectacole și petreceri interactive pentru copii și adulți, cu invitați speciali, oameni de cultură și cântăreți celebri.

Herghelia de la Mangalia (3 km distanţă la nord de municipiul Mangalia) este un loc care nu trebuie ocolit de turişti. Aici se află un centru hipic unde pot fi admirate frumoasele exemplare de cai arabi şi pur-sânge arabi. Herghelia este nu doar un punct de atracţie turistică, dar şi centru de agrement, dispunând de un hipodrom care permite iniţierea în arta echitaţiei. Herghelia a fost înființată în 1926 și este cea mai mare din sud-estul Europei fiind populată numai de cai de rasa: pursânge arab, semigrei și cațiva ponei. Complexul dispune de un hipodrom de trap și galop bine amenajat, iar în incinta unității se practică echitația, se pot efectua plimbări de agrement – călare sau cu trasura – de-a lungul Mării Negre.

Baza de scufundări Eforie Sud

Marea Neagră

Eforie Aqua Park din Eforie Nord

Herghelia de la Mangalia

Mai puteți fi interesat și de..

Translate »