Activitatea “Treasure Hunt – Cultural Adventures!”

Activitate

Calendar Evenimente

iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Centrul de Informare Turistică Eforie Sud în colaborare cu Liceul Teoretic “Carmen Sylva”, a organizat în ultima zi a săptămânii Școala Altfel, pe 19 mai, activitatea Treasure Hunt – Cultural Adventures! Elevii, împărțiți în 8 echipe, fiecare formată din 3 elevi, au avut de descoperit obiective istorice și culturale locale cu ajutorul indiciilor pe care le-au primit de la echipele fixe din teren. Astfel, au ajuns în ritm alert la obiectivele istorice: Hotel Parc, Panait, Rândunica, Claudia – actuala clădire a Ambulanței, Vila Săbărel, la cele culturale, statuile Movilă și Poezia, dar și la binecunoscutele Băi Reci, Gara și Biblioteca, punctul terminus fiind Centrul de Informare și Promovare Turistică.

Indiciile divers concepute de elevii organizatori, trebuiau interpretate după texte-ghicitori sau după imagini vechi, blurate, pe care le-am pus la dispoziția acestora. Au câștigat cei care au fost mai iuți de picior, nu înainte de testul de inteligență al lui Einstein. Și pentru că a fost o competiție, doar primele 3 echipe au obținut premii, care au constat în tricouri, șepci, agende, calendare, pixuri și certificate de apreciere. Toate acestea le-au fost înmânate de domnul primar.

Felicităm pentru rezultatele obținute: Echipa Climescu, locul I, Echipa Dobrogea Sud, locul II și Echipa Carmen Sylva, locul III. Cei mai puțin norocoși au fost întâmpinați cu bomboane dulci, ca să uite de înfrângere. Mulțumim tuturor participanților, concurenți sau organizatori, doamnei profesor, Adriana Ilicenco care a avut inițiativa, domnului Nicolai, care ne-a ajutat cu materialele documentare, doamnei Nagherneac, care ne-a brodat cu măiestrie șepcile și tricourile, dar mai ales Primăriei Eforie care ne-a sprijinit. Așteptăm cu interes ediția a II-a!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Translate »
Sari la conținut