Trasee Turistice

Traseul Mangalia – Adamclisi – Ostrov

Acest traseu este compus din vizitarea urmatoarelor atractii :
➢ Plecare: Constanţa sau Staţiunea Mamaia
➢ Murfatlar: Complexul de biserici rupestre din cretă, Rezervaţia Fântâniţa
➢ Adamclisi: Monumentul triumfal şi cetatea Tropaeum Traiani, Muzeul Arheologic Adamclisi
➢ Ion Corvin; Mănăstirea şi Peştera Sf. Apostol Andrei, Izvorul “Sf. Apostol Andrei”, Pădurea Mihai Eminescu, Cişmeaua Mihai Eminescu
➢ Aliman: Cetatea Sacidava – Dunăreni, Locul fosilifer Aliman; Lacul Vederoasa, Balta Mirleanu
➢ Băneasa: Aşezare romană, cimitir getic, Pădurea Canaraua Fetii
➢ Oltina: Aşezarea Altinum – cetate getică Valea Dacilor, Lacul Oltina, Pădurea Cetate şi Pădurea Bratca
➢ Ostrov: Mănăstirea Dervent, Păcuiul lui Soare, Cetatea Vicina, Rezervaţia Pădurea Esechioi, Lacul Bugeac, Drumul Vinului pe dealurile dunărene

www.traseeostrovadamclisi.ro

Traseul Constanta – Istria – Cheile Dobrogei

Există o legendă veche despre 50 de marinari, de pe corabia Argo, care ar fi găsit mult râvnita lână de aur. Însă întoarcerea argonauţilor acasă a fost împiedicată de o mare furtună. Nemaigăsind drumul, se spune că aceştia au rătăcit printre insulele greceşti, dar şi pe Marea Neagră. Această legendă stă la baza proiectului „Pe urmele argonauţilor” realizat de primarul localităţii Istria în colaborare cu responsabili ai turismului românesc. Cetatea Histria, Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, Cheile Dobrogei, Masivul Cheia, biserica îngropată “Sf. Nicolae” din satul Istria sunt doar câteva dintre obiectivele turistice incluse într-un traseu inedit.

www.histria-cheiledobrogei.ro

Vizitarea Manastirlor din Nordul Dobrogei Celic-Dere,Saon si Manastirea Cocosul

Mănăstirea Celic-Dere, situată în nordul Dobrogei, este unul dintre cele mai importante centre de spiritualitate dintre Dunăre și Marea Neagră. Numele este luat de la pârâul Celic-Dere (în limba turcă celik dere „pârâiașul de oțel”). Mănăstirea se află la 25 de kilometri sud-vest de Tulcea și 12 kilometri vest de Cataloi, pe șoseaua Tulcea- Constanța, în raza comunei Frecăței. Autobuzele pe ruta Tulcea-Cataloi-Telița au stație chiar în fața mănăstirii.

De la Mănăstirea Cocoș se poate veni cu autobuzul liniei Niculițel-Tulcea până la intersecția Telița, de unde, la dreapta, drumul asfaltat, de șapte kilometri, duce la stația Celic-Dere (în total, 22 kilometri). Pe același traseu, cu patru kilometri înainte de intersecția Telița, în stânga șoselei, se vede Mănăstirea Saon.

Degustare de vinuri la Murfatlar

Restaurantul Crama Murfatlar, din inima podgoriei Murfatlar, si-a deschis portile intr-o noua infatisare in luna august 2009.

Din vizita la Crama Murfatlar nu poate lipsi degustarea vinurilor care au dus faima Murfatlar peste hotare. Calitatea vinurilor Murfatlar este atestata de peste 190 de medalii obtinute la concursuri nationale si internationale.

www.murfatlar.com

Traseul turistic Turul Municipiului Constanta

Acest traseu presupune vizitarea urmatoarelor atractii turistice:
➢ GRAVITY PARK Constanta
➢ Faleza CAZINO Constanta
➢ DELFINARIU Constanta
➢ PLANETARIUM
➢ Portul Tomis Constanta
➢ Lacul Tabacarie Constanta
➢ Acvariu Constanta
➢ Parcul ARHEOLOGIC Constanta
➢ Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta

www.primaria-constanta.ro

Traseu turistic satul Greci – Vârful Țuțuiatul

Perioadă recomandă pentru vizită: datorită temperaturilor mari din acestă zonă a țării, vă recomandăm lunile martie – iunie, septembrie – octombrie. Dacă ajungeți în zonă în lunile iulie – august ar fi indicat să porniți pe traseu incă de dimineață – 07:30 – 08:00.
Durată traseu: deși traseul are aproximativ 7 km (dus-întors), diferența de nivel este totuși considerabilă – peste 400 m. În funcție de condiția fizică și de numărul de particinpanți drumeția poate să țină între 3 și 5 ore.
Acces: se poate face dinspre orașul Măcin (13 km) luând direcția comunei tulcene Greci. Această localitate este situată în depresiunea Greci, la altitudinea de 35m.
În centrul localității Greci există un centru de informare turistică în caz că aveți nevoie de mai multe detalii despre Parcul Național Munții Măcin.
Programul centrului info este de luni până vineri între orele 07:00 – 20:00; sâmbătă 07:00- 18:00; duminică 07:00 – 13:00.
Din centrul localității Greci continuați drumul pe marcaj turistic triunghi albastru. Până la punctul de unde începe ascensiunea spre vârf, aveți de parcurs în jur de 3 km pe drum comunal. Această distanță se poate face cu mașina. Urmăriți marcajul turistic de pe marginea drumului până ajungeți la liziera satului unde se găsește un spațiu deschis și unde puteți lăsa autoturismul. Nivelul de trai al sătenilor este destul de mic, aceștia se ocupă preponderent cu agricultura sau cu prelucrarea granitului exploatat în carierele din apropierea satului.
Meseria de cioplitor pietrar se practică aici încă de la începutul sec XX. În această localitate se găsește cea mai mare comunitate de italieni din România, familii de pietrari. Ca și opțiuni de înnoptare, puteți să montați cortul în zona locurilor de campare stabilite de administrația Parcului Național Munții Măcin.
Marcajul turistic urcă la început pe firul văii Morsu pentru ca apoi să intersecteze drumul forestier ce duce la fosta carieră de piatră. Va trebui să fiți atenți la marcajul turistic, în unele zone nu este foarte bine însemnat. Dacă țineți însă direcția vârfului nu aveți cum să greșiți drumul.
Traseul se pretează a fi parcurs și cu bicicleta, până în apropierea vârfului Țuțuiatul. Până aici marcajul merge pe drumul forestier, pentru ca apoi să intre pe o potecă mai îngustă și abruptă. Deși în zona de la poalele masivului vegetația este foarte săracă, mai sus vom găsi cu surprindere o pădure de stejar. Aspectul ”îmbătrânit” al acestor munți are un farmec peisagistic aparte. Această zonă are încă o faună bogată așă că nu este exclus să întâlniți ”vedeta” zonei – broasca țestoasă dobrogeană.
Dacă practicați alpinismul/escalada este bine de știut că pe valea de acces spre Vârful Țuțuiatul (valea Morsu) două dintre fostele cariere de piatră au fost transformate în ateliere de escaladă. Acestea au fost echipate cu trasee conform normelor de siguranță.

Mai puteți fi interesat și de..

Translate »
Sari la conținut